Author: teatrikombetar

 

Procedura e aplikimit te marrjes se salles me qera te TK-se

URDHER Nr.475 datë 14.06.217 Procedura e aplikimit te marrjes se salles me qera Në zbatim të Nenit 801 e në vazhdim të Kodit Civil të R.Shqipërisë, Rregullores së brendshme të T.Kombëtar dhe në zbatim të Kalendarit Artistik Vjetor Urdhëroj 1-Të gjithë subjektet e interesuara për marrjen me qëra të sallës “Kadri Roshi” për shfaqje private […]

NJOFTIM PER REGJISORET SHQIPTARE

Teatri Kombëtar shtyn afatin e aplikimeve të regjisorëve shqiptarë për sezonin artistk 2017-2018 deri në 31 Korrik 2017. Propozimet e tyre duhet të jenë të shoqëruara me: 1- Tekstin origjinal ose të përshtatur të veprës artistike. Teksti duhet të jetë i printuar ( Një kopje) dhe të dërgohet në versionin elektronik në adresën zyrtare: info@teatrikombetar.gov.al. […]

NJOFTIM “NETET E LEXIMIT TE DRAMES SHQIPE 3”

Teatri Kombëtar ka vendosur të zgjerojë edhe më shumë “Netët e leximit të dramës shqipe 3” duke shtuar leximin e dy veprave të tjera, për ti krijuar më tepër hapsirë dramaturgjisë shqipe. Veprat e tjera qe do të lexohen publikisht janë : -“Departamenti A.P” me autor Jeton Neziraj -«Në dorë të fatit » me autor […]

FESTIVALET NDERKOMBETARE KU DO TE MARRE PJESE TK PER VITIN 2017

Me mbylljen e shkëlqyer të sezonit artistik 2016-2017 TK po bën përgatitjet e fundit për të marrë pjesë në dy ngjarje  shumë rëndësishme ndërkombëtare. Prej dt.17-22  Shtator 2017 TK ështe i ftuar me shfaqjen «Zbutja e kryeneces » e përzgjedhur mes  shfaqjeve në repertor të TK-së, në Festivalin ndërkombëtar të teatrove «The silk Road » në qytetin Xi’an në […]

NJOFTIM NË ZBATIM TË VKM NR. 473, DATË 01.06.2017

Në bazë dhe për zbatim të VKM-së nr. 473, datë 01.06.2017 “Për marrjen e masave dhe monitorimin e veprimtarisë, sjelljes apo përdorimit të burimeve njerëzore, financiare dhe logjistike të administratës shtetërore, gjatë procesit zgjedhor për zgjedhjet në Kuvendin e Shqipërisë për vitin 2017”, me qëllim shmangien dhe parandalimin e nxitjes apo kërkesës për përfshirjen e […]

NJOFTIM “NETET E LEXIMIT TE DRAMES SHQIPE 3”

  Ditën e hënë dt. 29 Maj ora 19:00 në ambjentet e Teatrit Kombëtar u zhvillua “Netet e leximit te dramës shqipe 3”. Vepra e parë që u lexua publiksht ishte “Prostituta” me autor Leka Bungo, lexuan aktorët: Gladiola Harizaj, Laert Vasili,Leka Bungo,Karafil Shena. Ky aktivitet artistik u mirëprit nga i gjithë komuniteti artistik dhe […]

Të dalësh nga errësira, sa tragjike është? “Lukrecia Borxhia”!

Kur Viktor Hygoi shkroi tragjedinë “Lukrecia Borxhia” në vitin 1833, Franca s’e kishte më Republikën të cilën e pati provuar dikur. Në historinë e Francës, Republika e Parë, zyrtarisht Republika Franceze u themelua më 21 shtator 1792 gjatë Revolucionit Francez. Republika e Parë zgjati deri në shpalljen e Perandorisë së Parë në 1804 nën Napoleonin. […]
Posted in Media
No Comment

Lista e veprave të selektuara për “Netët e leximit të dramës shqipe 3”.

Teatri Kombëtar paraqet listën e veprave të selektuara për “Netët e leximit të dramës shqipe 3”.              Vepra                                        Autori 1.”Eksperimenti”                       […]

NJOFTIM PER TE GJITHE REGJISORET SHQIPTARE

Teatri Kombëtar njofton të gjithë regjisorët shqiptarë që duke filluar nga data 01.06.2017 deri më 20.06.2017 të paraqesin pranë sekretarisë së Teatrit Kombëtar propozimet e tyre për sezonin artistik 2017-2018. Propozimet e tyre duhet të jenë të shoqëruara me: 1- Tekstin origjinal ose të përshtatur të veprës artistike. Teksti duhet të jetë i printuar ( […]

VEPRAT E PARAQITURA NE “NETET E LEXIMIT TE DRAMES SHQIPE 3”

Teatri Kombëtar duke falenderuar të gjithë dramaturgët dhe regjisorët shqiptarë pjesëmarrës në aktivitetin “Netët e leximi të dramës shqipe 3”, bën publike veprat që janë paraqitur pranë sekretarisë së Teatrit Kombëtar . I bëjmë me dije të gjithë dramaturgët dhe regjisorët se për çdo paqartësi , pasaktësi ose sqarim ti drejtohen sekretarisë së Teatrit Kombëtar […]