Bashkepunime

“DON KISHOTI”

“DON KISHOTI”

SINOPSI

Don Kishoti është një mesoburrë zotëri nga La Mancha, Spanja qëndore, i fiksuar pas idealeve kalorsiake të lexuara në librat e tij. Ai një mbrëmje vendos të marrë shpatën dhe heshtën e tij dhe të dalë në mbrojtje të së drejtës duke gjunjëzuar të paudhët dhe dallaverexhinjtë. Në udhëtimet e tij të çmendura në mbrojtje të së drejtës ai shoqërohet nga fshatari besnik Sanço Pança. Në këmbim të shërbimeve të tij Don Kishoti i ka premtuar ta bëjë guvernator të ishullit të parë që do të pushtojë. Kështu Don Kishoti kalon një kalvar rrugëtimi për t’u kurorëzuar kalorës dhe për të fituar zemrën e të bukurës Dulqinjë të Tobozës.

 

Regjia: Klajd Ymeri. Skena dhe kostumet: Desantila Lika. Muzika: Kristi Popa. Interpretojnë: Romir Zalla, Gentjan Zenelaj, Albana Sançolli, Gert Ferra, Aurora Qazimi, Amos Zaharia, Valina Muçolli, Gent Hazizi, Alesia Xhemalaj dhe me pjesëmarrjen speciale të Arlinda Morava (soprano).

romiri

gentiani

morava14907633_10205691139956994_7716469503433745146_n 14908171_1319024751454527_3349587695301096880_n 14908233_1319024684787867_5395132250726614058_n 14915237_10205691139476982_5123140378596844507_n 14915343_10154797857119729_6697440172384543747_n 14938111_1319024788121190_1481952678212174748_n

DSC_0120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *