Bashkepunime

FAMILJA TOT

FAMILJA TOT

FAMILJA TOT (1964)

Familja Tot jeton në ankth për fatin e djalit të tyre që ndodhet ushtar në luftë…

Ditën që ata i viziton komandanti i djalit, nis një kalvar nënshtrimesh përballë kërkesave të pazakonta të Majorit….

Regjisore ANDIA XHUNGA

Skenograf GENC SHKODRANI

Kostumografe BERINA KOKONA

 Në role:

Bujar Asqeriu, 

Olta Daku,

Ndricim Xhepa,

Indrit Cobani,

Adelina Muca,

Sokol Angjeli,

Suela Konjari,

Vangjel Toce,

Xhevahir Zeneli

unnamed

i

unnamed (33)

unnamed (1)

unnamed (23)

unnamed (64)

foto familja tot

Orkeny Istvan lindi më 5 Pril të vitit 1912 dhe vdiq më 24 Qershor të vitit 1979 në Budapest. I lindur në nje familje borgjeze hebre, ai njihet për kontributin e tij të madh në letërsinë hungareze dhe si mjeshtër i groteskut. Pasi përfundoi shkollën e mesme, vazhdoi studimet universitare për inxhinieri. Më pas në vitin 1932 ai specializohet për farmaci. Orkeney Istvam vlerësohet si një ndër përfaqësuesit më të njohur të dramës absurde hungareze. Grotesku penetron thellë në veprat e tij. Tragjeditë e tij kthehen në komedi dhe situata groteske duke u berë te njohura në të gjithë botën. Gjatë viteve të Luftës së II Botërore ai u arrestua dhe vetëm në vitin 1946 ai u rikthye sërisht në Budapest. Për arsye politike ai nuk u lejua të botojë libra prej vitit 1956 deri në vitin 1960. Disa nga veprat më të famshme të tij janë: “Ocean Dance” , “Voronezh”, “The Toth Family”, “One Minute Stories” “Cats’ Play”- (Macskajáték) etj.

ORKENY ISTVAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *