Festivale

Festivali Ndërkombëtar i teatrove NETA Bukuresht 2015

Festivali Ndërkombëtar i teatrove NETA Bukuresht 2015

NETA (New, Europian, Theatre,Action) është një nga organet më të rëndësishme Europiane në fushën e teatrit aktiviteti i të cilës mbështetet nga këshilli Europian dhe EACEA. Në këtë organizatë bëjnë pjesë 68 shoqëri teatrale nga 20 vende Europiane. Vendet që morën pjesë ne ketë Festival bashkë me veprat përkatëse janë:
“Long Day’s Journey Into Night,” me regj nga Spiro Duni, Teatri Kombëtar i Shqipëris, Tiranë.(Data e shfaqjesi: 3 shtator 2015)
“Medeea – mama mea,” me regji të Margarita Mladenova dhe Ivan Dobcev, Teatri Sfumato , Bullgari.
“The Confusions of Young Torless,” ne regji të Branko Brezovec, Drama Academy në Zagreb, Kroaci;
“A Midsummer Night’s Dream,” ne regji të David Doiashvili, Gjerogji
“Cuvantul Tata,” collective creation, me regji Gabriele Vacis, Koreja Theatre Itali;
“Electra,” me regji të Andriy Zholdak, Teatri Kombëtar i Maqedonisë;
“Un Dilas obisnuit,” me regji të Radmila Vojvodic, Teatri Kombëtar i Podgorica, Mal i Zi;
“Powder keg,” me regji të Felix Alexa, Teatri Kombëtar i Bukureshtit
“Helver’s Night,” dance theatre show me regji të Alexander Bargman, V.F. Komissarjevskaia Theatre, Sankt Petersburg, Rusi;
“Dead Man Comes for His Mistress,” me regji nga Jernej Lorenci, Preseren Theatre of Kranj, Slloveni;
“Tobelia,” me regji të Nick Upper, co-production Vratsa Theatre (Bulgaria), Ex Ponto Festival (Slovenia) dhe Theatre of Bitola (Macedonia).
yllka artan imami flaura

Gjatë konferencës së mbajtur mbas vënies në skenë të shfaqjes ”Udhëtimi i gjatë drejt natës” drejtori i përgjithshëm Ion Caramitru bëri komente shumë positive në lidhje me përzgjedhjen e veprës ,për performancën dhe temperamentin e duhur të aktorëve duke e quajtur një risi Teatrin Kombëtar të Shqipërisë si pjesë e këtij festivali. Gjatë debatit pas përfundimit të shfaqjes me kritikë të teatrit dhe artistët nga vendet pjesemarrëse u fol për një prezantim shumë dinjitoz të shfaqes “Udhëtimi i gjatë drejt natës” po ashtu për regjisorin Spiro Duni dhe për nivelin e lartë të lojës së aktorëve.neta

 

Posted in Festivale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *