Bashkepunime

MASHTRIMI

MASHTRIMI

“Mashtrimi” (Sleuth) kryevepra nga Anthony Shaffer. Regjisor: Artan Imami Skenograf: Genc Shkodrani Interpretojne: Artan Imami, Indrit Çobani, Carolyn Murphy,Endrin Pastore.

KTK_8840

 Anthony Shaffer lindur në Liverpul në 15 maj 1926.
Shkrimtar, skenarist, novelist, dramaturg etj.
Ai është vëllai binjak identik i shkrimtarit dhe dramaturgut Peter Shaffer.
I diplomuar për drejtësi.
Vepra e tij më e njohur është “Sleuth”(1970) të cilën ai e përshtati për versionin filmik me aktorët Laurence Oliver dhe Michael Cane, i nominuar për çmimin Oskar.
Sleuth i ka të gjithë përbërësit për të qenë një triller i klasit të parë, e mbushur me intriga kthesa të befta dhe një suspansë të vazhdueshme.
Gjithashtu është një lloj parodizimi i literaturës policeske dhe investigative, por nga ana tjetër përdor të gjithë elementët e zhanërit në fjalë për të arritur qëllimin e tij artistik.
Praktikisht vepra është një studim dramatik i betejës për seksualitet dhe xhelozi, midis një të riu dhe një burri në moshë
Një tjetër vepër e tij madhështore është skenari i trillerit të Alfred Hitchcock “Frenzy” (1972) gjithashtu edhe kulti Britanik ” The Wicker Man” (1973).
Sleuth është vendosur në skenë në 12 shkurt 1970 në teatrin” St.Martin ” dhe pasi mori çmimin si vepra më e mirë e vitit, u shfaq vazhdimisht në skenat Britanike për tetë vjet.
Në vitin 2007 “Sleuth” u përshtat për një tjetër version filmik me regjisor Kenneth Branagh dhe me aktorë Michael Cane dhe Jude Law.

KTK_8967

KTK_8709

KTK_8991

KTK_8902

mashtrimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *