Shfaqje

Keto jane shfaqur ne Teatrin Kombetar 

XHELATET

SINOPS Në qendër të veprës është dëshira e madhe e një xhelati për të arritur famën dhe thyerjen e rekordit paraprak që ka vendosur rivali i tij duke torturuar dhe varur të dënuarit me vdekje. «Xhelatët është një nga veprat më të vlerësuara të autorit Martin McDonagh të cilën ne jemi përpjekur ta sjellim në […]

SHARE

TK RIN ART 2019

Teatri Kombëtar sjell edicionin e dytë të Festivalit të teatrit me shkollat e mesme të Tiranës, TK-RIN ART 2019. Pas një periudhe përgatitore, nxënësit sëbashku me regjisorët do të ngjisin në skenën e re arTurbina shfaqjet konkuruese në festival.Dhjetë regjisorë të rinj profesionistë do të ngjisin në skenë shfaqjet e përgatitura me nxënësit e talentuar […]

SHARE

NORM DHE AHMED

“NORM DHE AHMED” e autorit me origjinë shqiptare Alexander Buzo dhe me regji nga Armand Bora, produksion i Teatrit Kombëtar. Interpretojnë: Gert Ferra, Lulzim Zeqja, Gladiola Harizaj. Skena dhe kostumet: Romeo Çani. SINOPS Në orët e vona të natës, në një stacion të harruarr autobuzi në periferi të qytetit të Sidneit, jo larg bregut shkëmbor […]

SHARE

ENGJET E AMERIKES

Nuk ka vepër më të rëndësishme të Teatrit Bashkëkohor sesa “Engjëjt e Amerikës”.  Një vepër shumëdimensionale e gjithëpërfshirëse ku flitet për dashurinë,  seksin, homoseksualetin, fenë, politikën, Zotin dhe për të ndryshmit nga ne, për kuptimin e jetës. Një apel për ndryshim kulturor, për më shumë tolerancë, mirëkuptim, dashuri dhe paqe në botë. – Shenim i regjisorit Arben […]

SHARE

GUSHT:PORTRET FAMILJAR

SINOPS “Gusht: Portret Familjar” është një komedi e zezë, ngjarjet e së cilës ndodhin në Oklahoma. Anëtarët e familjes Weston janë të gjithë krijesa inteligjente dhe të ndjeshme, por me aftësinë e çuditshme për ta bërë njëri-tjetrin totalisht të mjerueshëm. Një fatkeqësi familjare mbledh njerëzit e afërt dhe skenë pas skene, të gjithë shpalosin njollat […]

SHARE

“TAG”

Rutinën e një fshati të largët do ta gjallëroje ardhja e papritur e një vizitori nga qyteti. Pas një keqkuptimi të lindur në facebook, jeta e tij dhe e të gjithë banorëve të fshatit do të marrë një kuptim tjetër. Një komedi keqkuptimesh dhe  situatash… ku dhe ju do të bëheni #TAG. Autor: Bashkim Hoxha, Regjia: […]

SHARE

Ceremonia e mbylljes së Festivalit FMT 2018

Festivali Mbarëkombëtar i Teatrit përfundoi mbrëmjen e djeshme, dt.30 Shtator, duke prezantuar shfaqjen e fundit garuese , “Vdekja e Dantonit”, nga trupa e Teatrit Shqiptar Shkup. Pas përfundimit të shfaqjes juria e përbërë nga Qëndrim Rijani, Luli Bitri, Jozif Papagjoni, Shkunbin Istrefi dhe kryesuar nga Ndriçim Xhepa shpalli fituesit e çmimeve: Aktori i ri më […]

SHARE