Shfaqje

Keto jane shfaqur ne Teatrin Kombetar 

“PUSHTETI I GRAVE”

Teatri Kombetar sjell ne skene nje tjeter produksion te madh, variacion mbi komedine,”Pushteti i grave”, te ARISTOFANIT nga Spiro Duni Interpretojne: Flaura Kureta, Naun Shundi, Helidon Fino, Laert Vasili, Rajmonda Bulku, Elia Zaharia, Ligoraq Riza, Sokol Angjeli, Ardian Cerga, Karafil Shena,Andon Koço, Gladiola Harizaj, Niada Saliasi, Luli Hoxha, Gjergj Mena, Klodian Hoxha, Dori Çaushi, Julinda Emiri […]

SHARE

“Lukrecia Borxhia”

“Lukrecia Borxhia” eshte kryevepra e shkruar ne prozë nga Hygo.E cilësuar si  teatër për popullin, ajo është e pasur me emocione të forta dhe momente kulmore . I frymëzuar nga Shekspiri ai do të na sjellë historinë e një nëne, të quajtur Lukrecia, e cila përpiqet në të gjitha mënyrat të shpëtojë të birin e […]

SHARE

“EQUUS”

 ‘’Equus ‘’ është një ndër veprat me kontraversale të dramaturgut Petter Shaffer (1926-2016) Ky shkrimtar me veprat e tij komplekse ,hyri në gamën e shkrimtarëve klasik, kur ishte ende gjallë.Shaffer, i frymëzuar nga një histori e vërtetë shkruan këtë vepër në vitin 1973. Drama për herë të parë u vendos në Londër në vitin 1974,dhe […]

SHARE

“OPERA PER 3 GROSH”

Sinops Opera për tre grosh, ose siç njihet nga origjinali, Opera e lypsarit, është një nga komeditë më të veçanta të Havelit. Ajo u shkruajt në vitin 1972, por u shfaq për herë të parë në 1 nëntor 1976. Ashtu si edhe drama muzikore me të njejtin titull e Bertolt Brehtit, ajo është mbështetur mbi […]

SHARE

“Sonte do të luajmë pa tekst”

Është një vepër e ndërtuar brenda një konflikti thelbësor – ( që zhvillohet në sy të publikut) një konflikt mes regjisorit që do të imponojë rregull e formë edhe kur improvizohet dhe aktorëve që duan t’u japin jetë personazheve. Piandello lëviz këtu, rreth temës kryesore të veprës së tij : teatri dhe mekanizmat e tij. […]

SHARE

“Zbutja e kryeneçes”

“Zbutja e Kryeneçes” është një komedi nga William Shakespeare dhe mendohet të jetë shkruar diku rreth 1590 – 1592. Një komedi e ndërtuar me pesë akte dhe dymbëdhjetë skena. E vendosur dhe e trajtuar në forma nga më të ndryshmet,si në film dhe në teater,nga klasikja e deri tek ajo që ne e quajmë Teatri […]

SHARE

“Mallkimi i fukarenjve”

Vepra “ Mallkimi i fukarenjve “(1978) nga Sam Shepard në pamje të parë duket një vepër së cilës nuk ja përcakton dot stilin. Të jep përshtypjen sikur dhe vetë shkrimtari nuk është në gjëndje të vendosë nëse ajo është një vepër realiste që mbart një protestë të forte sociale apo një dramë simbolike! Nëse shkojmë […]

SHARE

Tri motrat

Anton Çehov ishte mjek, dramaturg dhe shkrimtar rus i cili konsiderohet si ndër shkrimtarët më të mirë të tregimeve. Lindi më 29 Janar të vitit 1860 dhe vdiq më 15 Korrik 1904, nga sëmundja e turberkulozit. Anton Çehov konsiderohet si mjeshtër i tregimit dhe si një ndër dramaturgët kryesorë dhe më të rëndësishëm të fund […]

SHARE