ENGJET E AMERIKES

Nuk ka vepër më të rëndësishme të Teatrit Bashkëkohor sesa “Engjëjt e Amerikës”.  Një vepër shumëdimensionale e gjithëpërfshirëse ku flitet për dashurinë,  seksin, homoseksualetin, fenë, politikën, Zotin dhe për të ndryshmit nga ne, për kuptimin e jetës. Një apel për ndryshim kulturor, për më shumë tolerancë, mirëkuptim, dashuri dhe paqe në botë. – Shenim i regjisorit Arben Kumbaro

Çështja e Madhe që na ngrihet përpara është kjo: A na pret fundi, vallë? A do të kemi çlirim prej së shkuarës? Çështja e madhe që na ngrihet përpara është: A mund të ndryshojmë? Me kalimin e kohës? Dhe të gjithë ne e dëshirojmë ardhjen e ndryshimit- Shenim i autorit Anthony Kushner

Engjëjt e Amerikës


‘Perestrojka’

 

Nga Tony Kushner

Regjisor Arben Kumbaro
Përkthyes Ilir Barçi
Skenograf Adrian Kapo
Kostumograf Berina Kokona
Kompozitor Endri Sina
Koreograf Kozeta Bakiu
As. Regjisore Doriana Çaushi

 

 

                Aktorë


Genti Deçka —— Prajer Uollter
Helidon Fino —– Roi Kon
Luiza Xhuvani —– Hana Pit, Etel Rosenberg, Rusi
Laert Vasili —- Luis Ironson
Donald Shehu ——- Xhoi Pit
Indrit Çobani —— Belize,
z.Laiz
Ina Gjonçi —— Harper Pit
Luli Bitri —– Engjëlli,
Emilia
Vasjan Lame —–
Dr. Henri

 

POSTER Engjejt e Amerikes

 

Anthony Kushner, i lindur më 16 korrik 1956, është një nga dramaturgët dhe skenaristët amerikanë më të vlerësuar të kohës sonë. Fitues i Çmimit ‘Pulitzer’, ‘Tony Award’, ‘Drama Desk’ për veprën “Engjëjt e Amerikës” dhe i shumë çmimeve të tjera. Në 2013 ai u nderua nga Presidenti Barack Obama me medaljen “National Medal of Arts”.

A.KUSHNER

Arben Kumbaro – Regjisor, dramaturg, përkthyes, profesor në Universitetin e Arteve. Regjisor i shumë produksioneve teatrale, të autorëve të njohur botërorë si Dürrenmatt, Becket, Çehov, Euripid, Shakespeare etj. Ai ka realizuar shumë shfaqje të suksesshme si brenda dhe jashtë Shqipërisë, si në Francë, Itali, Gjermani, Amerikë, duke marrë mjaft vlerësime nga kritika botërore. Fitues i disa çmimeve kombëtare. Ka punuar si pedagog në disa universite të njohura në Europë dhe Amerikë.

57486458_10155918378687121_8839383835830386688_o

58933208_10155926765557121_8818415126886481920_o

57852325_10155928713952121_6831542270546673664_o

59022862_10155947237042121_9068750143297159168_o

58373252_10155930446212121_9145404907119968256_o

59301324_10155947231277121_5187889755592851456_o

58379475_10155926765092121_51234789428035584_o

58419214_10155930445962121_2271679091289620480_o

59568251_10155947222117121_4347928288618872832_o

58380580_10155928713777121_6231545140410843136_o

59768319_10155954367952121_7660169164207685632_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *