FRANKESHTAIN

I dramatizuar nga romani i Mary Shelley, adaptimi i Tim Kelly qëndron i veçuar nga dhjetëra adaptime të tjera filmike dhe skenike, sepse ndërkohë që i qëndron besnik romanit origjinal, vepra vjen në një zhanër plotësisht të veçantë, ku komikja dhe tragjikja janë të ndërthurura mjeshtërisht.

Viktor Frankenshtajn është një njeri i konsumuar nga pasioni i tij për shkencën. Projekti i tij jetësor bëhet zbulimi i sekretit të krijimit: si lind jeta brenda një trupi? Pas përpjekjeve dhe eksperimenteve të vazhdueshme, ai më në fund zbulon një menyrë për të kthyer në jetë indet e njeriut të vdekur. Duke qepur së bashku një koleksion makabër pjesësh trupore të njeriut dhe duke përdorur procesin e tij eksperimental, ai sjell në jetë një krijesë të njohur për shumë prej nesh si Monstra e Frankenshtainit.

Regjisor: Ilir Bokshi

Interpretojnë: Helidon Fino,Besmir BitrakuLulzim ZeqjaYllka MujoKlea HutaGent HaziziErjona KakeliNiada Saliasi
Përktheu: Shkelzen Berisha
Skenograf: Petrit Bakalli
Kostumograf: Vese Kraja
Muzika: Art Lokaj
As. RegjisoreAlgi Aga
Maska dhe Grimi: Jacopo Tomassini

 

POSTER

FOTO FRANK

30657135_10155175942867121_1315509059259990016_o

30623974_10155175971967121_5266434210536620032_o

30707816_10155178238872121_3589593246336024576_o

30653157_10155175954997121_8455806680356093952_o

30708750_10155178053722121_6560380665659916288_o

30707436_10155180904272121_889163830632906752_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *