"EQUUS"


Vjen në dt.29-30-31 Mars dhe 1-2 Prill ora 19:00, produksioni më i ri i Teatrit Kombëtar, "Equus" nga Peter Shaffer. E cilësuar si një ndër kryeveprat e autorit anglez, e sjell në skenë, regjisori i mirënjohur boshnjak Dino Mustafic. Interpretojnë aktorët: Timo Flloko, Igli Zarka , Ema Andrea Arben Derhemi Christ Lleshi Luli Bitri Lulzim Zeqja Erjona Kakeli Ermir Z. Jonka Balerine: Robert Nuha, Fjorald Doci Akreoma Saliu Skenograf: Broz Dragutin Kostumograf: Berina Kokona Koreograf: Gjergj Prevazi Ass/Regjisor: Melisa Becovic Muzika: Endri Sina Perkthyes: Artur Lena Rezervimet kanë nisur në nr. 042223022 #ejaneteater http://teatrikombetar.gov.al


Lexo me shume

"EQUUS"


"Equus", drama nga Peter Shaffer, e cila ngre dilema thelbësore , duke ju kundërvënë shoqërisë konformiste të ditëve tona. Një protestë, një rebelim i asaj që kjo shoqëri quan "normale". Vjen në Teatrin Kombëtar në dt. 29-30-31 Mars dhe 1-2 Prill ora 19:00. Regjisor: Dino Mustafic Interpretojne: Timo Flloko, Igli Zarka, Ema Andrea, Arben Derhemi, Krist Lleshi, Luli Bitri, Lulzim Zeqja, Erjona Kakeli, Ermir Jonka. Balerine: Robert Muha, Fjorald Doci, Akreoma Saliu Skenograf: Broz Dragutin Kostumograf: Berina Kokona Koreograf: Gjergj Prevazi Ass/Regjisor: Melisa Becovic Muzika: Endri Sina Rezervimet ne nr. 042223022 #ejaneteater


Lexo më shumë
TRI MOTRAT

TRI MOTRAT

Shfaqje 2016


Një dramë midis dëshirës për tu larguar drejt qytetit dhe midis ëndrrës për të mbajtur lartë vlerat njerëzore prezantohen vetëm në veprën “Tri Motrat” nga A.Çehov.

ZBUTJA E KRYENEÇES

ZBUTJA E KRYENEÇES

Shfaqje 2016


“Shekspiri në këtë vepër vë në pah vlerat e dashurisë së vërtetë,rëndësinë e komunikimit,krenarinë e tepruar duke i vendosur ato perballë martesave dhe kompromiseve.“ Çfarë ndodh me Petruçion pasi njihet me Katerinën dhe nëse duhet të “zbutet” apo jo Katerina ,ju ftojmë ta zbulojmë së bashku në Teatrin Kombëtar”

Per te pare nje shfaqje: dramat jane nje forme e lashte e artit te rrefimit. Ky eshte nje ritual qe vazhdon te jete shume i dashur per njerezit edhe sot e kesaj dite. Teatri Kombetar shumicen e kohes prodhon shfaqje te sprovuara nga koha, klasike te medhenj si veprat e Shekspirit apo dramaturgeve te tjere te famshem. Disa drama jane te lehta e disa me te thella por te gjitha kane nga nej mesazh per audience.
Per te pare “Mozaikun me te madh me gozhde ne bote”: Ne hollin e Teatrit Kombetar gjendet mozaiku i bere nga Saimir Strati me 500 kg gozhde. Aty eshte paraqitur autoportreti i Leonardo Da Vincit. Keto gozhde nuk i kalojne me shume se 3 cm. Nje pune kolosale e cila e vuri ne librin e rekordeve Guiness si “Mozaiku me i madh ne bote i bere me gozhde”.
Shoqerizimi me njerez te rinj: Pervec se aktivitete artistike, shfaqjet jane edhe aktivitete sociale. Ne hollin e teatrit gjate pritjes se fillimit te shfaqjes mund te krijoni njohje te reja, apo te takoni rastesisht miq te cilet kishit kohe pa i takuar. Gjithsesi edhe pritja per te filluar shfaqja eshte nje kenaqesi me vete.
Zbuloni dekorin e teatrit me te vjeter ne Shqiperi: Teatri Kombetar eshte ndertuar ne vitin 17 maj 1945, dhe qe atehere teatri vazhdon te operoje ne te njejten godine.
Mesojme te shprehemi: Teatri eshte arti i fjales se lire. Te shkosh dhe te shohesh shfaqjet ne teater ndihmon ne zgjerimin e fjalorit dhe permiresimin e menyres se te sjellurit dhe menyres se te shprehurit.