Festivale

 

Trupa e Teatrit Kombëtar ftohet në Festivalin Ndërkombëtar “Mettre en scène 2017” në Rennes

Teatri Kombëtar ftohet nga Teatri Kombëtar i Bretanjës të marrë pjesë me shfaqjen “Lukrecia Borxhia”, me regjisor Eric Vigner, në festivalin «Mettre en scène »  në datat 7-14 Nëntor  2017, që organizohej në qytetin Renne, në Francë. Festivali ka si qëllim promovimin e shkëmbimit kulturor dhe zhvillimin e  mirëkuptimit e bashkëpunimit midis vendeve. Gazeta prestigjoze “Libèration” […]

Trupa e Teatrit Kombëtar ftohet në Festivalin ndërkombëtar “Silk Road International Arts 2017” në Xi’an dhe në “Tang Xianzhu International Theater Festival 2017” në Fuzhou, Kinë.

Në datat 17-23 Shtator 2017, Teatri Kombëtar ftohet  në Festivalin ndërkombëtar  “Silk Road International Art’s” në Xi’an dhe në dt. 23 shtator trupa udhëton për në qytetin Fuzhou, në Kinë, për të marrë pjesë në Festivalin “Tang Xianzhu International Theater Festival”. Teatri Kombëtar u përfaqësua me shfaqjen “Zbutja e kryeneçes” nga W.Shakespeare me regjisore Elma […]

Festivali Ndërkombëtar i teatrove NETA Bukuresht 2015

NETA (New, Europian, Theatre,Action) është një nga organet më të rëndësishme Europiane në fushën e teatrit aktiviteti i të cilës mbështetet nga këshilli Europian dhe EACEA. Në këtë organizatë bëjnë pjesë 68 shoqëri teatrale nga 20 vende Europiane. Vendet që morën pjesë ne ketë Festival bashkë me veprat përkatëse janë: “Long Day’s Journey Into Night,” […]